Voor de kinderen

Boschalet 108

Een heerlijk vakantiehuisje in de Drentse Natuur

Drenthe voor de kinderen

Voor de kinderen is er genoeg te beleven in het noorden van het land: dierentuinen, speeltuinen, (overdekte) pretparken, het is allemaal te vinden in Noord Nederland.

Attractiepark Duinen Zathe - Appelscha (17 km)

Net over de grens van Drenthe met Friesland ligt het attractieparkje Duinen Zathe. Een overzichtelijk attractiepark met diverse speeltuinen en attracties zoals een achtbaan, draaimolens, botsauto's, en reuze glijbanen.

 

van 29 maart tot 26 april geopend op woensdagmiddag en in het weekend, vanaf 27 april dagelijks geopend. In september en oktober enkele dagen geopend.

 

http://www.duinenzathe.nl/

 

De Drentse Koe - Ruinerwold (18 km)

Speel en ijsboerderij de Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatie bedrijf. Op de boerderij is een Melkveebedrijf gevestigd, welke beheerd wordt door Erik en Lydia van der Linde. De 70 koeien worden gemolken met een melkrobot waar zowel kinderen als volwassenen naar kunnen kijken.

Van een gedeelte van de melk maakt Lydia heerlijk "Drentse Koe IJs". Het ijs wordt verkocht bij campings, restaurants, vanuit de ijscokar en natuurlijk op onze boerderij zelf. Naast de boerderij is een speeltuin aangelegd met een "boerenthema".

 

http://www.drentse-koeijs.nl

 

Speelstad Oranje (23 km)

In het Drentse dorpje Oranje vind je Speelstad Oranje, een overdekt pretpark voor kinderen van +/- 3 tot 10 jaar oud. Het pretpark is gebouwd in een oude aardappelfabriek en is zo'n 4 voetbalvelden groot.

Je vind in Speelstad Oranje oa. draaimolens, schommelschip, kinderachtbaan, glijbanen, botsauto's, een reuzenrad, monorails, bootjes en nog vele andere attracties.

 

Speelstad Oranje is het ideale dagje uit voor regenachtige dagen, maar het is er ook heerlijk koel tijdens warme zomerdagen.

 

http://www.speelstadoranje.nl/

 

Park Oikos Ruinen (25 km)

Tussen Hoogeveen en Meppel ligt het dorpje Ruinen, daar is een park waar fantasie en werkelijkheid wel erg dicht bij elkaar liggen, je vind er echte wolfen en draken midden in de Drentse natuur !

Een prima uitje voor stoere jongens en meisjes dus !

 

In Park Oikos kunt u verder nog genieten van het mini dierendorp, de otterwereld, de oehoes, de speelwereld met de enorme bloemen- schommels, het reuzenganzenbord, de bijzondere sprookjesdieren en vele extra verrassingen.

 

http://www.parkoikos.nl/

 

 

Landgoed Nienoord Leek (43 km)

 

Het Landgoed Nienoord in Leek is het meest veelzijdige landgoed van Nederland en mag dan ook met recht een uniek stukje Nederland worden genoemd. Het landgoed kenmerkt zich niet alleen door oude bossen, de prachtige flora en fauna en de kenmerkende Groningse landerijen, maar ook doordat er midden in het landgoed op loopafstand van elkaar meerdere toeristische attracties zijn gevestigd.

 

Familiepark Nienoord

Met de hele familie kan je de hele dag springen, glijden en rennen in de grote speeltuin met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens! Kom kijken naar alle bijzondere dieren in de kinderboerderij en vergeet niet het ritje in de trein te maken. In de overdekte speelhal met onder andere een grote apenkooi kun je ook fijn spelen bij minder mooi weer. En voor de kleinsten is er de Ooievaarsstee. Dit overdekte speelhuis is speciaal ingericht voor onze jongste bezoekers!

 

In het subtropisch Zwemkasteel Nienoord is er voor iedere zwemliefhebber iets te doen. Voor het maken van meters kun je terecht in het 25-meterbad en in het recreatiebad is het heerlijk ontspannen. Verder worden er zwemlessen gegeven en kun je sportief en gezellig meedoen met de aquasporten, seniorenzwemmen en Ouder en kind zwemmen. Voor de jeugd worden er spetterende discofeesten en activiteiten georganiseerd.

 

http://www.familieparknienoord.nl/

 

 

Plopsa Indoor Coevorden (59 km)

In het Drentse dorp Coevorden ligt het Vlaamse (indoor) pretpark Plopsaland Indoor, hier kom je alle studio 100 figuren tegen, zoals: Mega Mindy, Kabouter Plop, BoBo, K3, Bumba en Samson en Gert. Plopsa Indoor is een pretpark voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar oud en is grotendeels binnen. Er zijn diverse attracties te vinden zoals een schommelschip, een achtbaan, een enorme carrosel en zweefmolen en botsauto's, maar er is er ook een theater waar shows worden gegeven.

 

http://www.plopsa.be/plopsa-indoor-coevorden/nl

 

 

Drouwenerzand - Drouwen (59 km)

In het noord-oosten van de provincie Drenthe ligt bij het dorpje Drouwen het pretpark Drouwenerzand. Dit pretpark is in 2012 uitgeroepen tot leukste pretpark van Drenthe, buiten dat het het leukste pretpark is, is het ook nog eens één van de voordeligste pretparken in het noorden van het land. Bij de entree van € 12,- of € 13,- (in juli en augustus) zit namelijk ook frites, snacks, verse dagsoep, vers fruit, koffie, thee, limonade en softijs inbegrepen. Voor iets meer dan 10 euro p.p. heeft u dus een compleet dagje uit !

In Drouwenerzand vind je verschillende attracties als draaimolens, achtbanen, speeltuinen, maar er is ook een telefoonmuseum en sinds 2013 kunnen de kinderen hier ook weer ponyrijden.

 

http://www.drouwenerzand.nl/

 

Dierenpark Emmen (59 km)

In Emmen ligt het grootste dierenpark van Noord Nederland, tot 2004 ook wel bekend als het Noorder Dierenpark. Het park bestaat uit 2 locaties, namelijk Dierenpark Emmen centrum en Dierenpark Emmen Es. Op de centrum locatie vind je alle dieren, op de locatie Es vind je speelexpeditie Yucatán. De pinguïns verblijven momenteel ook in het centrum. Beide delen zijn met elkaar verbonden door de Traverse, een loopbrug dwars door het winkelcentrum van Emmen. Die 450 meter lange looproute voert bezoekers veilig over de Hondsrugweg. Een kaartje voor Dierenpark Emmen geeft toegang tot beide locaties.

 

http://www.dierenparkemmen.nl/

 

 

Sprookjeshof Zuidlaren (61 km)

In het van Berend Botje bekende Zuid Laren ligt attractiepark Sprookjeshof, dit attractiepark is ruim van opzet en heel divers, het zal dan ook zeker in de smaak vallen bij kinderen van 3 tot zo'n 10 jaar oud. Je vind hier een sprookjesbos waar verschillende bekende sprookjes en kinderliedjes worden uitgebeeld, verder is er zowel een grote buiten, als grote binnenspeeltuin en een kinderboerderij. Het overdekte klim en klauterkasteel is zo'n 3000 m2 groot! Sprookjeshof in Zuid Laren is dus ook heel goed te bezoeken tijdens de wat koudere en/of regenachtige dagen van het jaar.

 

http://www.sprookjeshof.nl/?p=welkom-bij-sprookjeshof

 

 

Attractiepark Slagharen (63 km)

Attractiepark Slagharen is één van de bekendste en grootste attractieparken van Nederland. Geniet van de ruim 40 attracties of één van de vele shows.

 

http://www.slagharen.com

 

 

 

Kabouterland Exloo (68 km)

Kabouterland in Exloo is een themapark met speeltuinen en een dierentuintje. Kinderen tot een jaar of 10 kunnen zich hier prima vermaken in de verschillende speeltuinen, of in de kabouter en trollengrot. Ook is er een dierentuintje met dieren als: stokstaartjes, aapjes, diverse vogels en wasberen, maar het meest byzonderen zijn wel de kabouters, die je overal in het park tegen kan komen !

 

http://www.kabouterland.nl/

 

Avonturenpark Hellendoorn & Aquaventura Slidepark (73 km)

Verscholen in de bossen liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en evenementen op je te wachten. Beleef samen spetterende waterpret in de twee wildwaterbanen of zet de wereld op z’n kop in één van de drie achtbanen! Avonturenpark Hellendoorn is compact, overzichtelijk en je hoeft bijna nooit te wachten voor je in de attracties kunt!

 

Naast de ruim 30 topattracties, mooie shows en evenementen presenteert Avonturenpark Hellendoorn in 2013 een heel nieuw gebied! Aquaventura slidepark is een outdoor slidepark van 5000m2 met 11 spectaculaire waterglijbanen. De één nog spannender dan de ander! De glijbanen zijn voorzien van uitglijdbakken, er is geen zwembad. Het slidepark is leuk voor jong & oud!

 

http://www.avonturenpark.nl/

Impressie

Eigenschappen van

het Chalet

 • Ruim Chalet met 2 slaapkamers
 • Ligging op de boscamping aan een autoluw straatje..
 • Compleet ingerichte keuken
 • Badkamer
 • Geïsoleerd en dubbel glas
 • Gaskachel en Geiser
 • Aardgas aansluiting
 • Flatscreen TV, Radio en DVD Speler
 • Boeken, DVD's en Spelletjes
 • Tuin met diverse zitjes
 • Auto parkeren bij het Chalet
 • Mini-Wash aanwezig voor kleine wasjes

Faciliteiten op Adelhof

 • Café - Restaurant - Snackbar
 • Diverse kinderspeelplaatsen
 • Animatieteam in zomervakantie
 • Tennisbaan
 • Midget Golf baan
 • Park winkeltje
 • Visvijver
 • Wasserette
 • Voetbal en Volleybalveld
 • Tafeltennistafel
 • Jeu de boulesbaan
 • Kinderboerderijtje
 • Gemeentebad Bosbad Vledder
 • Wifitenne op het gehele park